Ételosztás

2017.12.26. 18:30

A résztvevők száma megduplázódott, és a támogatók köre is bővült

Négy napra újra mindenkié lett a szeretet a Bogdán János Cigány Kisebbségi Közösségi Házban, ahol december 23-tól tegnapig minden este étellel várták a szegény sorsú embereket.

Horváth-Balogh Attila

Képünkön Lendvai Ferenc a még gőzölgő ételt szolgálja fel Orsós Ferencnek, Tomori Imrének és Ürmös Ernőnek Fotó: Gergely Szilárd

„A szeretet mindenkié” című karitatív kezdeményezés iránt minden évben nagy az érdeklődés – az idei azonban minden eddigit felülmúlt.

Lendvai Ferenctől, a főszervező roma nemzetiségi önkormányzat elnökétől megtudtuk, hogy a hozzájuk betérők egy adag meleg ételt és italt (gulyást, káposztát, friss kenyeret, zsemlét, teát), illetve gyümölcsöt és tartós élelmiszerekből álló csomagot kaptak.

Képünkön Lendvai Ferenc a még gőzölgő ételt szolgálja fel Orsós Ferencnek, Tomori Imrének és Ürmös Ernőnek Fotó: Gergely Szilárd

A helyszínen Teleki László szocialista országgyűlési képviselő – aki 16 évvel ezelőtt, akkor még a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnökeként indította el a jótékonysági akciót – arról tájékoztatott, hogy a korábbi évekhez képest már az első napon megkétszereződött a hozzájuk betérők száma, s köztük sokkal több a gyermek. Teleki László hangsúlyozta: a program megvalósításában immár 16 éve partnerük a város önkormányzata, a rendőrkapitányság, a Vöröskereszt helyi szervezete, valamint a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ.

Lendvai Ferenc, a nemzetiségi önkormányzat elnöke elmondta: szerencsére nemcsak a rászorulók, hanem a támogatók köre is bővült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában