Elismerés

2017.12.27. 11:30

Kiosztották a Gutorföldéért Díjakat

Első alkalommal adták át a Gutorföldéért Díjakat az arra érdemeseknek a karácsonyi rendezvény keretében.

Korosa Titanilla

Pénteken este gyűlt össze a település apraja – nagyja a karácsonyi műsorra a művelődési házban. A rendezvényen az óvodások és az iskolások is karácsonyi történeteket vittek színpadra, valamint Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő osztotta meg gondolatait a közönséggel. A műsor a Botfai Citerazenekar előadásával ért véget.

Idén nem ért véget az est a fellépők utolsó műsorszámával, hanem díjak átadására került sor. Nyakas István polgármester elmondta: idén döntött úgy a képviselő-testület, hogy létrehozza a Gutorföldéért díjat, mellyel azoknak a személyeknek, szervezeteknek a munkáját ismerik el, akik adott évben a legtöbbet tették a településért. A Gutorföldéért díjat első alkalommal hárman kapták meg. Az első kitüntetett a település kulturális életét évtizedekig szervező Török Ida volt, kinek munkásságát korábban a megyei közgyűlés is díjjal ismerte el. Török Ida egészségi állapota miatt otthonában vette át a díjat.

Elismerték továbbá Fercsák Lászlónét, kinek neve az utóbbi években összeforrt a helyi kertmozgalommal. Férjével, Fercsák Lászlóval közösen megkapták a Magyarország legszebb konyhakertjei mozgalom örökös és életmű díját is. Elnyerte a díjat továbbá a TMK Rock Band is. A helyi zenekar tagjai több évtizede zenélnek együtt, játsszák a 80-as évek rock klasszikusait és lépnek fel minden települési rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában