Polgárőrség

2017.11.11. 12:00

Jubiláló polgárőrök ünnepi közgyűlése

Húsz éve alakult meg a Jánkahegyi Polgárőr Egyesület. A jubileum alkalmából tartottak ünnepi közgyűlést.

Hajdú Péter

Az ünnepségen az egyesület tagjai közül mintegy negyvenen gyűltek össze. Gecse Péter alpolgármester és Varga László, az egyesület elnöke köszöntötte a vendégeket, majd az elnök megemlékezett a Jánka-hegyi polgárőrök egyesületének történetéről.

A hegyi tulajdonosok a betörések megszüntetése érdekében 1997-ben kezdeményezték a polgárőrség létrehozását, és az egyesület június 20-án tartotta az alakuló közgyűlést 47 taggal.

Működési területük a Sas utcától a Kálváriáig és a Volán felé vezető út által határolt rész. Rendszeresen figyelemmel kísérik az egyedül élő idős embereket, részt vesznek a SZEM mozgalomban.

A polgármesteri hivatal és a területen működő kisvállalkozások támogatásával három térfigyelő kamera is szolgálja a térségük biztonságát. Az egyesületből 6 alapító tag emléklapot és egy kis ajándékot kapott, közülük 5-en pedig Szent László Emlékplakettet is átvehettek.

A megemlékezés után közös vacsorán vettek részt a Jánka-hegyi polgárőrök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában