Gallyazás

2017.11.21. 17:25

Gallyazzák a Platánfákat Kanizsán

Gőzerővel zajlanak a Platán sor fáinak gallyazási munkálatai. Az ott lakók örülnek, ám néhányan bosszankodnak a kellemetlenségek miatt.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony

Mint arról már korábban beszámoltunk: a Platán sori fák visszavágásáról közgyűlési határozat született, amit a városüzemeltető társaság végez el. A munkálatok ideje alatt behajtási, s parkolási tilalomra számíthatnak az arra közelekedők.

Fitos István, a VIA Kanizsa Zrt. vezérigazgatója szerint itt volt az ideje rendbetenni a növényeket. Az elmúlt évek során számos bejelentést kaptak, miszerint az itt lakókat zavarták az ablakuk elé logó ágak, melyek elvették a fényt. Az elszáradt ágak pedig a viharok idején az autókra hullva több kellemetlenséget is okoztak.

Fotó: Szakony

 

Fotó: Szakony

 

Fotó: Szakony

A vezérigazgató ezúttal is nyomatékosan felhívta a figyelmet, hogy a megváltozott forgalmi rendre mindenki fokozottan ügyeljen, hiszen ha így tesznek hamarabb befejeződhetnek a munkálatok.

Úgy tűnik sokak figyelmen kívül hagyják az útjelző táblákat, s még mindig megszokásból vezetnek. Tegnap ottjártunkkor csak a munkások lélekjelenlétének köszönhetően nem történt tragédia. Egy személygépkocsi fékezés nélkül közéjük hajtott és követelte, hogy engedjék tovább.

- A fák gallyazásának minden lakó örül, legalábbis a mi lépcsőházunkban így van – mondta Horváth Vilmos. – Negyven éve élünk itt, láttuk felcseperedni ezek a Platánfákat. Elérkezett ideje a karbantartásnak, nem szeretnénk, ha a nagyobb viharokban megsérülnének. Az autósok elképzelhető, hogy kicsit morgolódnak, de ezt el kell viselni.

Egy ételfutár, Tálos-Horváth Teréz sem boldog, hogy megváltozott a forgalmi rend, ám a társasházakban élők valamint a fák érdekében türelmesebben viselkedik. Szerinte ilyen esetben ez mindenkitől elvárható lenne.

- Ahogy látom sokkal szellősebb lett az utca, a lombok nyáron teljesen eltakarták az ablakokat, most sokkal világosabb lett – mesélte Korpics Miklós. – Néhány évig másutt éltünk, ám most visszatérve a városba, jó látni, hogy Kanizsán is karbantartják a tereket és az utcákat.

A szükséges faápolási és gallyazási munkálatok a városüzemeltető társaság szerint a jövő hét végére befejeződhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában