Közgyűlés

2017.09.28. 17:44

Ülés tartott a megyei önkormányzat, megvitatták az adókérdéseket Zalaegerszegen

Beszámolót hallgatott meg az adóhatóság működéséről a megyei közgyűlés a csütörtökön tartott zalaegerszegi ülésén.

Szabó Judit

Beszámolót hallgatott meg az adóhatóság működéséről a megyei közgyűlés a csütörtökön tartott zalaegerszegi ülésén.

 

Dr. Kaszás Anita, a NAV megyei igazgatója arról is beszélt, hogy Zala megye az országos költségvetéshez a kiemelt adóbevételek 1,2 százalékával járul hozzá, ami első látásra nem túl pozitív. Tudni kell azonban, hogy a költségvetés adóoldalának több mint kétharmadát a fővárosi, közép-magyarországi cégek, a nagy multik biztosítják, egyharmadát a vidéki megyék. Vasban 1,2-1,3 százalék, Győr-Moson-Sopronban 2,5-2,6 százalék ez az arány. Kitért arra is, hogy Zala feketegazdasági fertőzöttsége alacsony, és szólt a NAV szerteágazó feladatairól.

A beszámoló elfogadása után pályázatok beadásáról döntött a testület, s némi vita után hagyta jóvá a Zala megyei felzárkózás-politikai együttműködések címűnek a benyújtását. A közel 75 millió forintból megvalósuló projekt 100 százalékos támogatottságú, fő célja a szegénységben, társadalmi kirekesztettségben élők számának csökkentése.

A pályázattal kapcsolatos tartózkodó szavazatát a vitát kirobbantó Jobbik-frakció úgy magyarázta: az országban már számos felzárkóztató programra költöttek nagy összegeket, szélmalomharcot vívva, s most már el kellene számolni a pénzekkel. Dr. Pál Attila közgyűlési elnök arra intett, hogy ne vigyenek országos politikát a megyegyűlésbe, s úgy vélte, az lenne baj, ha kihagynának egy ilyen lehetőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában