Kirándulás

2017.09.12. 19:47

Türjei és sümegcsehi diákok erdélyi élményei

A türjei Szent László iskola az előző évhez hasonlóan a sümegcsehi Fazekas József iskolával együtt sikeresen pályázott a Határtalanul 2017 program támogatására.

Szalay Csaba

Szejkefürdőn

Fotó: Pacsi Krisztián

Az elnyert összegből 22 türjei és 15 sümegcsehi diák öt napig ismerkedett Kelet-Magyarország és Erdély történelmével, nevezetességeivel.

A pályázat készítője, a türjei iskola igazgatója, Pacsi Krisztián elmondta, mivel erdélyi testvértelepülésükkel, Gyergyóalfaluval az idősebb korosztálynak vannak kapcsolatai, fontosnak tartotta, hogy a gyerekek között is kialakuljon baráti kapcsolat.

Barátságos mérkőzés után

 

Túra

 

Szejkefürdőn

Nagykőrösön és Nagyszalontán Arany János emlékhelyeit látogatták meg, Nagyváradon és a Tordai-hasadéknál a lovagkirály nyomában jártak a kirándulók. Mádéfalva és Csíksomlyó között utazva Fodermayer Vilmosné nyugalmazott tanárnő történelmi ismereteket adott át a csoportnak.

A Békás-szorost az alfalui volt polgármester, jelenleg gyergyószentmiklósi alpolgármester, György István vezetésével, szokatlan nézőpontból, a Mária-kőtől nézhették meg. A gyerekek megismerkedtek Gyergyóalfaluval, focimeccset is vívtak a helyiekkel. A vendéglátók a felnőtteket medvelesre vitték és láttak is egy példányt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában