Az elmúlt 24 órában történt

2024.03.06. 11:00

Rendőrségi intézkedések számokban

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a szolgálatban lévő állomány hat főt fogott el, akik közül kettő személyt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A zalai járőrök 13 főt állítottak elő, közülük kilencet bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés három esetben történt.

Zaol.hu

Szabálysértési feljelentéssel 16 alkalommal éltek a zalai rendőrök, helyszíni bírságot 73, míg közigazgatási bírságot 45 alkalommal szabtak ki.

A kollégák két engedély nélküli vezetővel szemben intézkedtek. Az egyik sofőrt 2024. március 5-én 14 óra körül Zalaegerszegen, a Neszelei úton ellenőrizték. A 36 éves helyi férfi úgy vezetett autót, hogy soha nem volt jogosítványa. A rendőrök a férfit szabálysértési őrizetbe vették és engedély nélküli vezetés miatt eljárást indítottak ellene. A szabálysértési előkészítő csoport előadói mindkét ügyben gyorsított bírósági eljárást kezdeményeztek.

A KRESZ rendelkezései szerint járművet csak az vezethet, aki „a jármű vezetésére jogszabályban meghatározott, érvényes engedéllyel vagy - jogszabályban meghatározott esetben - az engedély-nyilvántartásba bejegyzett érvényes járművezetési jogosultsággal rendelkezik, és a jármű vezetésétől nincs eltiltva”. Ez a járművezetés egyik személyi feltétele. Az engedély nélküli vezetés elkövetője elzárással sújtható, így a rendőrhatóság őrizetbe veheti a gyorsított bírósági eljárás lefolytatásának időpontjáig.

Kérjük a közlekedés résztvevőit, hogy minden esetben a szabályokat betartva közlekedjenek – írja a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában