A 277 ezer forintos gépért 75 ezret kapott

2024.02.21. 07:45

Zaciba adta lánya iskolai laptopját a zalasárszegi apa

Fél évig használhatta a zalasárszegi kislány az iskolában kapott laptopját, mert az apja pénzzé tette.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Audio und werbung

A történtek miatt büntetőeljárás indult, nemrég emeltek vádat a 48 éves zalasárszegi férfi ellen. A vádirat szerint a férfi kislánya számára 2022 márciusában egy pályázat részeként az iskolája biztosított notebookot minden szükséges tartozékával együtt. Az eszközt az apa, mint kiskorú gyermekének törvényes képviselője vette át, és jegyzőkönyvben vállalta az eszköz rendeltetésszerű használatát, épségének, működőképességének megőrzését, valamint azt, hogy a gépet a gyermeke tanulói jogviszonyának megszűnésekor visszaszolgáltatja a magyar államnak mint tulajdonosnak. A férfi ezt követően a 277 ezer forintos laptopot és tartozékait 2022 szeptemberében egy nagykanizsai zálogházban 75 ezer forintért elzálogosította. Ezt a férfi két alkalommal megújította, de a türelmi idő végéig a zálogtárgyakat nem váltotta vissza, így a notebookot és tartozékait értékesítette az üzlet.

A megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Németh Eszter közlése szerint a Nagykanizsai Járási Ügyészség sikkasztás vétsége miatt emelt vádat az apával szemben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában