Angliába tartó sofőr bukott le

2024.02.29. 09:00

Trex és Supra szimatolta ki a csempészcigarettát

Zsákok, vödrök, bőröndök, építőanyagok és ablakok voltak annak a furgonnak a rakterében, amiben többszáz doboz cigarettát és fogyasztási dohányt találtak a pénzügyőrök.

Arany Gábor

A kárpit mögött csempészcigaretta lapult

Fotó: NAV

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatósága közlése szerint a járőreik Hegyeshalom közelében választottak ki ellenőrzésre az Anglia felé tartó, angol rendszámú furgont. A kisbusz rakterében mindkét oldalfalhoz különféle építőanyagokat rögzítettek, amelynek vélhetően több oka is volt: vigyáztak a rakományként szállított ablakokra, hogy ne sérüljenek, illetve jó helynek tűnt a csempészni kívánt holmi elrejtésére. A pénzügyőrök két szolgálati kutyát vetettek be a jármű átvizsgálására: Trex és Supra az oldalfalak szimatolása közben azonnal jeleztek. Nem tévedtek, összesen 610 doboz bolgár zárjegyes cigarettát és 1,2 kilogramm fogyasztási dohányt szagoltak ki a raktér burkolata alatt. A trükkös sofőr úgy nyilatkozott, hogy a cigarettát ő maga rejtette el. Az egyenruhások a 1,5 millió forint értékű illegális dohányárut lefoglalták. A sofőrnek jövedéki törvénysértés miatt kell felelnie, több mint kétmillió forint bírságra számíthat. A hatóság közlése kitér rá, hogy a NAV-nál több tucat keresőkutya segíti a pénzügyőröket az illegális áruk, például drog és cigaretta felkutatásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában