Vádat emeltek ellene

2024.01.22. 08:15

Ütközés után ütött is a fiatal sofőr

Kocsival volt barátnője autójának ütközött, aztán az egyik utast meg is ütötte az a fiatal férfi, aki ellen tette miatt büntetőeljárás indult, ebben nemrég született vádirat.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: ungvar

Ennek lényegét dr. Jánky Judit, a megyei főügyészség sajtószóvivője ismertette. A tette miatt vádlottá lett fiatal alibánfai férfi a 2023. május 27-én történtek előtt nem sokkal töltötte be 18. életévét. Aznap késő este, 23 óra tájt Zalaegerszegen, a Hock János utcán közlekedett személygépkocsival, és követte a volt barátnője személyautóját. A két jármű a belváros felől Andráshida irányába haladt, a fiatal férfi ugyanis a volt barátnője által utasként szállított nővel akart személyes ügyben beszélni. Az alibánfai sofőr a Hock János utca 15. szám előtti útszakaszon figyelmetlensége miatt személygépkocsijával nekiütközött az előtte haladónak, ami után mindkét jármű megállt, a sofőrök és utasaik kiszálltak az autóikból. A baleset miatt a volt barátnő autójának férfi utasa kérdőre vonta az alibánfai fiatalembert, aki erre hirtelen ököllel többször megütötte őt az arcán, a bordáinál, majd áldozatát a kerítéshez szorította, közben a fejét a nyakánál fogva felfelé nyomta. A továbbiaknak az vetett véget, hogy a megtámadott egyik ismerőse hátulról előbb lefogta az alibánfai férfit kezét, utána pedig a fejét a hóna alá szorította, így fékezte meg. A megtámadottnak a bántalmazásban könnyebb sérülése keletkezett.
A vádirat megfogalmazása szerint az alibánfai fiatalember olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított, ami alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ezért vele szemben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában