A járőrök 2052 pár lábbelit foglaltak le

2024.01.16. 12:59

Hamis Nike cipőket vitt a bolgár kamion

Rutinszerű közúti ellenőrzésnek indult az ellenőrzés.

Arany Gábor

Igényes kivitel, de mégis hamisítvány

Fotó: NAV

A pénzügyőrök sikeres akciójáról a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatósága adott tájékoztatást. Ebből kitűnt, hogy rutinszerű közúti ellenőrzésnek indult január 6-án a Gyulánál megállított bolgár kamion kontrollja. A raktér átvizsgálásakor az áru egy részénél mégis akadtak problémák A Németországba tartó, különféle színekben pompázó, igényesen csomagolt, Nike feliratú cipők felkeltették a pénzügyőrök figyelmét. Az árut a termékek jogosulti képviselői is megnézték, és megállapították, miszerint a rendkívüli hasonlóság ellenére a lábbelik egytől egyik hamisítványok, melyeket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba. A járőrök a 2052 pár, mintegy 26 millió forint vagyoni hátrányt okozó árukészletet lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást indítottak.

A NAV kiemelt feladata, hogy kiszűrje a hamis termékeket a piacról, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségügyi vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek. A hamis ruházati termékek vagy lábbelik esetében előfordul, hogy olyan vegyi anyagok kerülnek az emberi szervezettel kapcsolatba, amely akár az egészségre is ártalmas lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában