Bedrogozott, drogot szállító autóst fogtak el a pénzügyőrök

2023.11.20. 08:40

Farpofái közé és alsónadrágjába is kábítószert dugott el a sofőr

Észak-Írországba tartott két utasával az a járműszerelvény, amit az egyenruhások ellenőrzésre leállítottak.

Arany Gábor

Kábítószert tartalmaztak a tabletták

Fotó: NAV

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóság közlése szerint a pénzügyőrök az M1-es autópálya ácsi pihenőjében kezdték a jármű átvizsgálását, ám esofőr és utasa gyorsan felhívták magukra a figyelmet. A 36 éves járművezető szokatlan testtartásával került fókuszba: kabátjába úgynevezett „crack pipa” volt elrejtve, farpofái közé és alsónadrágjába pedig kábítószert dugott el. 

Crack pipa volt a bedrogozott sofőrnél
Fotó: NAV

A férfi elmondta, hogy a szer hatása alatt áll, a csomag egy részét pedig értékesítésre szánta. Utasa a bőröndjébe 210 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát rejtett. A pénzügyőrök a sofőrt előállították, majd a 166 gramm kristályos halmazállapotú, kábítószergyanús anyaggal együtt átadták a rendőröknek, míg az utassal szemben jövedéki törvénysértés miatt indítottak eljárást. Alig egy nappal később egy magyar autó utasát fogták el a pénzügyőrök Beregsurány közelében. A férfi cigarettásdobozából 81 darab rózsaszínű tabletta került elő. Ennek ellenőrzésekor során az is kiderült, hogy a férfi maga is az illegális drog hatása alatt áll. A pénzügyőrök a kábítószergyanús anyagot és az utast átadták a rendőröknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában