Rendőrségi tájékoztató

2023.10.12. 10:00

Közlekedési ellenőrzések eredményei Zalában

Az egyenruhások ittas és eltiltás hatálya alatt közlekedőket szűrtek ki a forgalomból, de akadt olyan sofőr is, aki rendőrautót előzött záróvonalon Zalában - írja a police.hu.

Zaol.hu

Képünk illusztráció.

Fotó: shutterstock.com

Az elmúlt héten tartott közlekedési ellenőrzések eredményeként a zalai járőrök öt olyan sofőrrel szemben intézkedtek, akik ittasan vettek részt a forgalomban. Ellenük eljárás indult.

Munkatársaik 777 gyorshajtást rögzítettek a vármegye közútjain, valamint hét, személyi sérüléssel járó közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. Az egyenruhások passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztásával kapcsolatos szabályszegést 135 esetben tapasztaltak. Két olyan sofőrrel szemben indult büntetőeljárás, akiket korábban eltiltottak a járművezetéstől, emellett pedig hét sofőr vezetett jogosítvány nélkül.

Akadt olyan sofőr is, aki a rendőrök szeme láttára követte el a közlekedési szabályszegést. Egy személyautó vezetője október 10-én 10 óra 30 perc körül a 61-es főút nagykanizsai szakaszán figyelmen kívül hagyta az „előzni tilos!” jelzőtáblát, valamint a felfestett záróvonalat, és a tiltás ellenére megelőzte az előtte haladó civil szolgálati kocsit.

A tetten ért sofőrt az egyenruhások előállították a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra, ahol egy hónapra eltiltották a járművezetéstől, valamint pénzbírsággal sújtották.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az útra felfestett záróvonal, valamint a közlekedési tábla tiltó jelzése ellenére soha ne kezdjenek előzésbe!

Kizárólag akkor kezdjék meg az előzést, ha meggyőződtek róla, hogy azt biztonsággal be is tudják fejezni! Vigyázzanak magukra és egymásra!

…hogy mindenki hazaérjen!

(Forrás: police.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában