Szlovéniában bukott meg először a szállítmány

2023.10.02. 12:56

Hamis telefontartozékok tömegét árulták

Az eredeti márkajelzéssel megegyező külsejű, logóval ellátott kiegészítőket árusítottak.

Arany Gábor

Tele volt a raktár hamis tartozékokkal

Fotó: NAV

Az Apple és a Huawei jogosulti képviselői kérték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közreműködését egy magyar telefonalkatrész-kereskedő ellenőrzésében.  Egy szállítmány ezt megelőzően Szlovéniában bukott meg, ott több ezer hamis telefontartozékot semmisített meg a hatóság. A NAV Bevetési Igazgatósága közlése szerint ezt követően indult akció, és a termékek magyarországi képviselőinek, valamint a külföldi, illetve magyar vámhatóságok információcseréinek köszönhetően hamar felgöngyölítették a szálakat hazánkban is. Egy telefonalkatrészeket forgalmazó Hajdú-Bihar megyei üzlet raktárának teljes tartalmát vizsgálták át a márkák szakértői a pénzügyőrökkel közösen. Hamis töltőkábelektől, adapterektől és csatlakozóktól roskadoztak a polcok.  Az eredeti márkajelzéssel megegyező külsejű, valamint logóval ellátott kiegészítőkkel az üzletek megtévesztették vevőiket, miközben a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hozták forgalomba az árucikkeket. A 2561 darab hamis eszközt azonnal kivonták a forgalomból, mivel azok akár életveszélyesek is lehetnek.

A termékekkel okozott vagyoni hátrány több mint tízmillió forint, a pénzügyőrök iparjogvédelmi jogok megsértésének bűntette miatt indítottak eljárást.

Több ezer hamis terméket foglaltak le.
Fotó: NAV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában