Közvetítői eljárás

2023.09.19. 07:37

Sokba került, hogy elnyelte az ATM a bankkártyáját

Az ajtón töltötte ki mérgét a fiatal férfi, mert nem tudott pénzt felvenni az automatából.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Ivan Smuk

A történtek miatt büntetőeljárás indult, amit nemrég felfüggesztettek. Az ügyről tájékoztatást adva dr. Jánky Judit, a megyei főügyészség sajtószóvivője, közölte, hogy a tette miatt gyanúsítottá lett  30 éves söjtöri férfi 2023. március 12-én hajnali 3 óra körül a Söjtör, Deák Ferenc u. 142. szám alatti élelmiszerüzlet bejárata mellett álló ATM-ből szeretett volna pénzt felvenni. A bankautomata azonban pénzt nem adott ki, sőt elnyelte a bankkártyát is, mire a férfi mérgében egy alkalommal belerúgott az ATM-be, majd beleütött a bolt üveges bejárati ajtajába, ami ettől betört. Az indulatos mozdulattal okozott 86 ezer forint kárt a férfi a nyomozás során megtérítette.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a rongálás vétségének csekélyebb tárgyi súlyára, a férfi beismerő vallomására, büntetlen előéletére és a kár megtérítésére figyelemmel helyt adott az elkövető, valamint a károsult kérelmének és a büntetőeljárást közvetítői eljárás lefolytatására 6 hónap időtartamra felfüggesztette. A közvetítői eljárást a Zala Vármegyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály Igazságügyi Osztálya – mint pártfogó felügyelői szolgálat - folytatja le. Az esetben, ha a felek között megállapodás születik, és az elkövető az abban foglaltakat teljesíti, az ügyészség megszünteti vele szemben a büntetőeljárást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában