Öt indiait szállított autójával

2023.09.22. 08:22

Embercsempészt fogtak el (Frissítve!)

Letartóztatását indítványozta az ügyészség

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: FOTOKITA

Embercsempészés bűntette miatt került őrizetbe az a román sofőr, aki öt illegálisan hazánkba érkezett külföldit  szállított személygépkocsijában. A megyei főügyészségi sajtószóvivő, dr. Jánky Judit közlése szerint  az 50 éves, román állampolgárságú férfi 2023. szeptember 19-én délután az M7-es autópálya zalai szakaszán közlekedve öt - magát indiai állampolgárnak valló - személyt szállított gépkocsijával engedély nélkül Magyarországról Szlovénián keresztül Olaszország irányába.
Az utasok előző nap este Romániában a részükre megadott GPS-pontra mentek Temesvár környékén, ahol egy hindi-arab és román nyelven is beszélő úgynevezett sétáltató először autóval szállította őket a határig, ahol gyalog át is kísérte a csoportot Magyarországra.  A kísérő a Békéscsaba és Ártánd közötti erdős részen megvárta a csoportért érkező autós román férfit, aki 500 euró megbízási díjért vállalta a személyes okmányokkal nem rendelkező emberek Európai Unió területére való engedély nélküli szállítását. A rendőrök az M7 aztán az autópálya zalai szakaszán állították meg ellenőrzésre a személygépkocsit és sofőrjét, ekkor fedezték fel az érvényes úti okmányok nélkül utazó négy utas mellett a gépjármű csomagterében rejtőző ötödik személyt is.
A vagyoni haszonszerzés végett, államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett férfi letartóztatására irányuló ügyészi indítványról – mely a szökés, az elrejtőzés veszélyére, a nyomozás érdekeire és a bűnismétlés veszélyére is hivatkozik – a Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozási bírája fog dönteni pénteken.

Az egerszegi törvényszék közlése szerint a Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozási bírája, – helyt adva az ügyészi indítványnak – a szökés, elrejtőzés veszélyére, valamint a nyomozás érdekeire és bűnismétlés veszélyére tekintettel 30 napra elrendelte a férfi letartóztatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában