Egy liter vodkát ivott meg munka közben

2023.09.28. 09:13

Berúgott a vasutas, leállt a forgalom

Rendőrök intézkedtek vele szemben, de közben újra elaludt.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutte

Fotó: Audio und werbung

A nemrég vádiratba foglalt történet szerint az 50 éves nagykanizsai férfi – aki csaknem 30 éve a vasútnál dolgozik - 2022. december 25-én 17.15-kor lépett szolgálatba forgalmiszolgálattevőként a felsőrajki  vasútállomáson. A férfi feladata a hozzá tartozó szakaszon közlekedő vonatok forgalmának lebonyolítása, szabályozása volt a környező vasútállomások között. Ennek érdekében kezelnie kellett a biztosító berendezést, vagyis a vasúti jelzőket, és így engedélyezni a vonatok érkezését, távozását. A férfi már a szolgálatba lépése kezdetén italozni kezdett, és a magával hozott egy liter vodka elfogyasztása után az esti órákra szolgálatteljesítésre és cselekvésre képtelen állapotba került. Emiatt a menetrend szerint 20.18-kor a szomszédos vasútállomásról elinduló, Szombathely-Pécs, valamint a Pécs-Szombathely között közlekedő személyvonatokat sem tudta fogadni. 

A biztosítóberendezésen nem állított be számukra szabad jelzést és nem adott engedélyt a szerelvényeknek behaladni. Ráadásul a várakozásra kényszerülő és a fennakadás okát kutató kollégái folyamatos telefonhívásait sem fogadta. A vasutas munkatársainak értesítésére a rendőrség negyed tíz körül erősen ittas, szolgálati feladatai ellátására képtelen állapotban találta meg a férfit az állomás forgalmi irodájában. Ott aludt a részeg forgalmista a rendőrjárőr kiérkezéséig, ráadásul a rendőri intézkedés közben is újra elaludt. A  férfit állapota miatt leváltó forgalmista csak a tíz óra előtti percekben tudta elindítani a várakozó személyvonatokat.
A büntetlen előéletű, a cselekményt beismerő férfit a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közérdekű üzem működése megzavarásának bűntettével vádolja, közölte a büntetőeljárásról tájékoztatást adó Zala megyei főügyészségi sajtószóvivő, dr. Jánky Judit. 

A forgalmista ágya az üres vodkás üveggel
Fotó: Ügyészség

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában