Nem adott elsőbbséget

2023.08.23. 07:24

Maradandó fogyatékosságot szenvedett a motorkerékpáros

A személyautó jobb oldalának csapódott a kétkerekű.

Arany Gábor

A baleset helyszíne

Fotó: Rendőrség

Nem adta meg az elsőbbséget a személyautót vezető nő, a balesetben a vétlen motorkerékpáros  maradandó fogyatékosságot szenvedett. A történtek miatt büntetőeljárás indult, ebben nemrég született vádirat, melyről dr. Németh Eszter, a vármegyei főügyészség helyettes sajtószóvivője adott tájékoztatást. E szerint 2022. április 8-án délután 16 óra körül egy  68 éves körmendi nő Zalaszentjakab irányából Galambok felé közlekedett a 6832. számú mellékúton, amikor a 7-es főút kereszteződéséhez érve megállt a stoptáblánál, majd behajtott a kereszteződésbe, hogy egyenesen továbbmenjen. Figyelmetlensége miatt azonban nem biztosított elsőbbséget a neki jobbról, Zalakomár irányából érkező motorkerékpárnak, ezért a két jármű összeütközött. A személyautó jobb oldalának csapódó kétkerekűt vezető 60 éves nagykanizsai férfi az ütközéstől közel 20 méterre zuhant földre, és súlyos, maradandó testi fogyatékosságot eredményező sérülést szenvedett. 
A Zalaegerszegi Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt a vádat a körmendi nővel szemben.

A motorkerékpáros az autó jobb oldalának ütközött
Fotó: Rendőrség

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában