Késsel hadonászott, beleütött a tükörbe

2023.08.10. 08:16

Kamionos támadt kamionosra

Felbőszítette, hogy többször megelőzték

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Anton27

Sértésnek érezte a mongol kamionos, hogy többször megelőzték, elégtételt vett sérelméért, a történtek miatt büntetőeljárás indult, és ebben nemrég született vádirat. E szerint az ügy vádlottja, egy 50 éves, mongol állampolgárságú férfi 2023. január 4-én hajnalban kamionsofőrként Szlovénia irányából Magyarországra közlekedett tehergépkocsival és a hozzá kapcsolt, kisteherautókat szállító pótkocsival. A férfi járművét Szlovéniában, majd Magyarországon a 86-os számú főúton több alkalommal megelőzte egy szlovén kamion, amire a mongol sofőr többszöri visszaelőzéssel reagált. A kölcsönös előzések miatt a mongol sofőr indulatba jött, ezért a 86-os számú főúton Kálócfa belterületén ismét megelőzte a másik járművet, majd a települést elhagyva a főút lakott területen kívüli, forgalom nélküli szakaszán hat óra előtt nem sokkal a teljes éjszakai sötétségben a teherautójával a felezővonalat átlépve megállt, emiatt a mögötte érkező szlovén sofőr is lassított és megállásra kényszerült. Ekkor az 50 éves mongol sofőr  kiszállt a járműből, kezében egy 15-20 centiméter hosszúságú késsel dühösen a szlovén kamionhoz rohant, a lépcsőjére fellépett a vezetőfülkéhez, majd a nyitott ablakon keresztül a korábbi közlekedési incidenseket sérelmezve kiabálni kezdett a sofőrrel, és közben, hogy ráijesszen a késsel többször feléje szúrt, valamint idegességében beleütött a kamion bal oldali dupla visszapillantó tükrébe, amitől mindkét tükör megrepedt. Ezt követően a mongol férfi a kamionjával elhajtott. A rongálással okozott 433 ezer forint kár nem térült meg az eljárásban. 

A vármegyei főügyészségi sajtószóvivő, dr. Jánky Judit közlése szerint a történtekre tekintettel a Lenti Járási Ügyészség rongálás vétsége miatt emelt vádat a mongol sofőrrel szemben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában