Főnöke kérésére visszaszolgáltatta

2023.08.07. 10:15

Ellopta kollegája szerszámait

Az ügyészség felfüggesztette az eljárást próbaidőre.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Brian A Jackson

Kollégája szerszámait lopta el a fiatal tapolcai férfi, az ügyben nemrég hozott döntést az ügyészség. A büntetőeljárásról dr. Jánky Judit, a vármegyei főügyészség sajtószóvivője adott tájékoztatást. E szerint a 31 éves tapolcai férfi 2023. március elejétől állt alkalmazásában segédmunkásként egy környékbeli vállalkozónál, akinek az irányítása mellett kőművesként dolgozott egy Balatongyörök-Becehegyen lévő nyaraló felújításán. Az épületen ezzel egy időben másik vállalkozó ácsmunkát végzett, akinek szerszámait a tapolcai férfi 2023. március 7-én kora délután a nyaraló teraszára kitette, hogy azokért később visszatérjen és ellopja. A napi munka végeztével a tapolcai férfi munkatársával az épületet bezárta és együtt távoztak. A tapolcai férfi még aznap este visszament, a teraszról magához vette a kipakolt akkumulátoros sarokcsiszológépet, fúró-csavarbehajtó géptestet és egy hozzájuk való Li-ion akkumulátort, összesen 110 ezer forint értékű eszközt. A férfi a szerzeményét hazavitte, majd másnap munkáltatója számon kérése nyomán elmondta, mi történt a holmikkal, így azok visszakerültek a tulajdonosához.

A büntetlen előéletű, cselekményt beismerő elkövetővel szemben – a kár teljes megtérülésére is figyelemmel – a Keszthelyi Járási Ügyészség 1 év 6 hónapi időtartamra feltételesen felfüggesztette az eljárást, mert a büntetés célja ily módon is elérhetőnek látszik. Amennyiben a feltételes ügyészi felfüggesztés időtartama eredményesen telik le, e bűncselekmény miatt nem büntethető a férfi, így az eljárás megszűnik vele szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában