Kék hírek

2023.08.04. 12:17

A biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak használatát ellenőrizték

Az akció során a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték kiemelten az egyenruhások.

Zaol.hu

Forrás: police.hu

A szabálytalanul közlekedők kiszűrése, a közlekedési balesetek megelőzése, valamint a szabályszegések visszaszorítása érdekében fokozott ellenőrzést tartottak a zalai rendőrök augusztus 3-án, vasárnap a vármegye közútjain.
Az akció során elsősorban a passzív biztonsági eszközök – a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak – használatát ellenőrizték.
Az egyenruhások összesen 195 esetben tapasztalták a biztonsági öv használatának elmulasztását, akik közül 132 volt járművezető, 63 pedig utas. Őket közigazgatási bírsággal sújtották.
A járőrök a gyermekbiztonsági rendszer használatára is figyelemmel voltak. Három esetben tapasztaltak hiányosságot, ezek során helyszíni bírságot szabtak ki.
Az egyenruhások a bukósisak használatának elmulasztása miatt egy motorost bírságoltak meg. Egyéb közlekedési szabálysértőkkel szemben is intézkedtek az ellenőrzések során.
A rendőrség felhívja a figyelmet a közlekedési szabályok betartására és a biztonsági öv becsatolásának fontosságára. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a biztonsági öv használata nélkül jelentősen megnő a súlyos vagy akár halálos sérülések kockázata.
Ne feledjék! A biztonsági öv életet menthet! A rendőrség azt kéri, hívják fel ismerőseik, rokonaik, hozzátartozóik figyelmét a használatára! Csak egy mozdulat a biztonságosabb közlekedésért!
„…hogy mindenki hazaérjen!”
(Forrás: police.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában