Feléje ütött, egyszer gyomorszájon is lökte

2023.07.21. 09:17

Vascsővel támadtak a polgárőrre

Rendszám nélküli autóval furikázott a fiatal férfi

A támadáshoz használt, lefoglalt vascső

Fotó: Ügyészség

Vascsővel támadtak a polgárőrre, az ügyben hamarosan bíróság fog dönteni. A vármegyei főügyészségi sajtószóvivő, dr. Jánky Judit közlése szerint az erőszakba torkollott konfliktus 2022. január 25-én kora este történt egy Zalaegerszeghez közeli településen. A nemrég vádiratba foglaltak szerint egy 33 éves férfi háromnegyed hat körül kihajtott lakóháza udvaráról az utcára rendszám nélküli személygépkocsijával és a faluban útnak furikázott. Erre figyelt fel az éppen szolgálatban lévő helyi polgárőr, aki társával egészen hazáig követte a sofőrt annak érdekében, hogy megállítsa és intézkedjen vele szemben. A polgárőrök a szolgálati gépjárművel lassan közelítettek a lakóházhoz, majd amikor a szomszédos házhoz értek, a fiatal férfi édesapjával kijött a ház elé az útra, majd mindketten fennhangon szitkozódva kérték számon a gépkocsiból kiszálló, szolgálati egyenruhát viselő polgárőrön, hogy miért követték őket hazáig. A szóváltás közben a fiatalabb férfi visszafutott az udvarukba, majd kezében vascsővel tért vissza, támadólag ütésre emelte a tőle 3-4 méter távolságra lévő polgárőr felé. Eközben az apja szintén vascsövet ragadott, amivel többször a polgárőr felé ütött, egyszer pedig gyomorszájon is lökte, mire a polgárőr az engedéllyel tartott, önvédelmi gáz-riasztó fegyverét elővette, ennek hatására apa és fia felhagyott a támadással. 

A fiatalabb férfivel szemben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat, és végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. Az idősebb férfi időközben elhunyt, így vele szemben az eljárást megszüntette a rendőrség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában