Szlovén embercsempészt fogtak el a pénzügyőrök

2023.07.15. 13:05

Kilenc külföldi volt az "áru"

Arany Gábor

Fotó: NAV

Rakományt akartak ellenőrizni a pénzügyőrök, okmány nélküli külföldieket találtak a szlovén furgonban. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által szerkesztőségünkhöz eljuttatott tájékoztatót szerint a pénzügyőrök az M1-es autópályáról terelték ki a teherautót egy tatabányai parkolóba, hogy átvizsgálják a szállítmányt, ám helyette kilenc utast találtak a raktérben. A tehergépkocsira az M1-es sztrádán figyeltek fel a járőrök, majd kikísérték egy biztonságos ellenőrzési pontra. A sofőr együttműködően követte a járőrautót, majd a parkolóban feltett kérdésekre már csak felületesen válaszolt. „Árunak” nevezte azt a kilenc férfit, akiket a csomagtér padlóján kuporogva találtak az egyenruhások. A szellőzetlen, ablaktalan raktérben utazók közül nyolcan afgánnak,  személy pakisztáninak vallotta magát, de igazolványt nem tudtak mutatni.

A pénzügyőrök a jármű vezetőjét és utasait a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak átadták. Az utasok a rendőri intézkedéskor sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Az embercsempész ellen büntetőeljárást indítottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában