Több tízezer forint értékű mosószert vitt el

2023.06.27. 07:44

Rács mögé került a bolti tolvaj (Frissítve)

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Thomas Andre Fure

Rács mögé került az a fiatal férfi, aki boltokban lopott sorozatosan. A vármegyei főügyészségi helyettes sajtószóvivő, dr. Németh Eszter tájékoztatása szerint a büntetett előéletű, 34 éves zalaegerszegi férfit nemrég ítélték el végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre, de ennek nem volt visszatartó ereje, mert azóta három alkalommal is lopott nagykanizsai üzletekből.
A letartóztatási indítvány szerint a megfelelő jövedelemmel nem rendelkező, bűncselekmények elkövetéséből rendszeres haszonszerzésre törekedő férfit 2023 májusában lopás miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság. Ennek ellenére 2023. június 16-án délután egy nagykanizsai drogériából közel 43 ezer forint értékben lopott el mosószereket, június 23-án délután pedig egy
nagykanizsai bevásárlóközpont két üzletéből is fizetés nélkül vitt el különböző háztartási eszközöket közel 70 ezer, valamint ruházati termékeket ezer  forint értékben.
A férfi ellen jelenleg két büntetőeljárás és két szabálysértési eljárás is folyamatban van lopások miatt, ezért az ügyészség a letartóztatását indítványozta a bűnismétlés veszélyére tekintettel. Az ügyben hétfőn délután döntött az egerszegi járásbíróság nyomozási bírója, és  helyt adva az indítványnak, a bűnismétlés veszélyére tekintettel 30 napra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. AG

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában