Kézről kézre vándorolt a telefon

2023.05.18. 08:51

Ha azt gondolod, hogy amit találsz, az a tiéd, nagyot tévedsz!

Elvesztett telefon két megtalálója ellen emeltek vádat.

Arany Gábor

Nem érdemes hazavinni a talált telefont

Forrás: pixabay.com

A büntetőeljáráshoz vezető események 2022. május 7-én délután vették kezdetüket. A nagykanizsai autóbusz-pályaudvar utasellátójában italozott a frissen vásárolt mobiltelefon tulajdonosa, aki a készüléket aztán ismeretlen körülmények közt elveszítette. A telefon hamarosan új gazdára lelt, mert egy 51 éves zalakomári, többszörös visszaesőnek számító férfi még aznap délután megtalálta a buszpályaudvarhoz közeli füves területen a 130 ezer forint értékű telefont, és azt azzal a szándékkal, hogy megtartja, hazavitte Zalakomárba. A talált telefont azonban nem sokkal később ő is elhagyta. A készülék ez után ismeretlen körülmények között visszajutott Nagykanizsára, ahol május második felében az Eötvös téren az ekkor már sérült, de még mindig 93 ezer forintot érő állapotban találta meg egy 45 éves zalakomári férfi. Ő is meg akarta tartani a telefont és hazavitte Zalakomárba.

A vármegyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Jánky Judit közlése szerint a Nagykanizsai Járási Ügyészség jogtalan elsajátítás vétsége miatt emelt vádat mindkét férfival szemben, és a többszörös visszaeső 51 éves férfira 8 hónap, letöltendő börtönbüntetés kiszabását, míg a fiatalabb férfira 200 óra közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában