Megint próbálkoznak

2023.04.27. 14:42

Újra színre léptek az "unokázós" csalók!

Megint "unokázós" csalók próbálkoztak, ez alkalommal Lentiben, de nem jártak sikerrel.

Arany Gábor

Fotó: ZH

A rendőr-főkapitányság közlése szerint az elmúlt napokban több idős embert is "unokázós" – az adott esetben azonban nem az unoka, hanem a fiú volt a "csali" – csalók próbáltak meg átverni. A csalók magukat védőügyvédnek adták ki és azzal hívták fel telefonon áldozataikat, hogy a fiuk bajban van. A mese szerint a felnőtt gyermeket Szlovákiában őrizetbe vették, mivel tudtán kívül kábítószert szállított, emiatt börtönbe kerül, ha nem fizetik ki számára az óvadékot. A csalók emellett azt is kérték a megtévesztett emberektől, hogy senkinek se szóljanak, senkit se hívjanak a történtek miatt. 

Az egyik esetben egy ijedt asszony taxit hívott, amivel először a bankhoz vitette magát azért, hogy felvegye a megtakarított pénzét. Ezután arra kérte a taxisofőrt, hogy vigye el őt Pozsonyba. A sofőr azonban útközben gyanút fogott, és megállt a közeli település határában szolgálatot teljesítő járőrök mellett, így a csalók nem jártak sikerrel. Egy másik hasonló esetben a kiszemelt áldozatnak szerencsére gyanús lett a hajmeresztő történet, és bontotta a vonalat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában