ZTE–Honvéd

2023.03.06. 14:18

Tömegverekedés a meccs előtt, elítélték a szurkolót

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / Pexels

A Zalaegerszegi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak az 1982-ben született budapesti férfinak az ügyében, aki 2019 októberében a ZTE–Honvéd labdarúgó-mérkőzés előtt verekedett össze a másik csapat egyik drukkerével. A fővárosi csapat szurkolói egy Platán sori sörözőnél tartózkodtak, amikor arra sétált a ZTE FC szurkolóinak egy csoportja. Ezt meglátva a budapesti drukkerek eléjük siettek, majd a két tábor összeverekedett. Az összetűzésben közel negyvenen vettek részt: ütötték és rúgták egymást. A Honvéd szurkolótáborához tartozó férfi társa épp egy ZTE-drukkerrel verekedett, majd miután ők szétváltak, a 37 éves pesti drukker lendült támadásba, derékszíjának csatos végével több alkalommal megütötte a ZTE-drukkert, akinek a feje vérezni kezdett.

A Zalaegerszegi Járásbíróság a budapesti férfit társtettesként elkövetett garázdaság miatt 180 ezer forint pénzbüntetésre kötelezte jogerős büntetővégzéssel. Korábban a tömegverekedés miatt a bíróság 21 vádlottra társtettesként elkövetett garázdaság miatt 17 esetben 280-180 ezer forint pénzbírságot szabott ki, illetve négy személyt 2 év próbára bocsátott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában