Vádemelés

2023.03.07. 13:45

Szemetesben talált bankkártyával élt vissza a kanizsai férfi

Szemetesben talált bankkártyával vásárolgatott, büntetőügy lett a kanizsai férfi “szerencséjéből”.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / Pexels

A nemrég vádiratba foglalt történet azzal kezdődött, hogy egy nő 2022. október 22-én a nagykanizsai piacon elvesztette a pénztárcáját benne a személyi igazolványával, TAJ-kártyájával, lakcímkártyájával, bankkártyájával, valamint 9 ezer forinttal. A pénztárcát valaki a vásárcsarnok egyik kukájába dobta, ahol a szemetesben turkáló hajléktalan találta meg, kivette belőle a pénzt, míg a pénztárcát a bankkártyával és iratokkal együtt a szemetesben hagyta. A hajléktalan a leletről ezután beszámolt ismerősének, egy 50 éves nagykanizsai férfinek, aki a szemetesből kitúrta a tárcát, kivette belőle a bankkártyát, a többit pedig visszadobta. Ezt követően a bankkártyával négy alkalommal kilencezer forintot meghaladó összegért vásárolt különböző dolgokat. A bankkártya tulajdonosa értesült erről a telefonjára érkező SMS-ekből, és bejelentést tett a rendőrkapitányságon.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség folytatólagosan, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a kanizsai férfi ellen, közölte dr. Pirger Csaba főügyészségi sajtószóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában