Később megállt

2023.02.21. 16:30

Ittasan balesetezett, aztán elhajtott egy kanizsai férfi

Ittasan baleset okozott, majd megállás nélkül elhajtott, ám pár kilométerrel odébb leparkolt autójával a vétkes sofőr, így könnyen megtalálta őt a balesetben vétlen jármű vezetője.

Arany Gábor

Képünk illusztráció!

A nemrég vádemelésig jutott történet 66 éves főszereplője, egy nagykanizsai férfi 2022. október 8-án este hét óra tájt a 7-es főúton haladt Ford Focus típusú személygépkocsijával Rigyác irányából Eszteregnye felé. A főút 217. kilométerénél a lejtős szakaszon ittasságából eredő figyelmetlensége miatt nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte azonos irányban haladó, pótkocsit vontató lassú jármű mögött, ezért a személygépkocsi bal első részével a pótkocsi jobb hátsó részének ütközött. A baleset után a fordos nem állt meg, nem győződött meg arról, hogy a baleset következtében a járműszerelvény vezetője megsérült-e, vagy segítségnyújtásra szorult-e. Az ütközés után közel 100 méterrel a lassú jármű vezetője megállt, ekkor ment el mellette a Ford Focus. Ezt követően a balesetben vétlen sofőr járművével továbbment, de három kilométerrel odébb az István fogadó előtt meglátta a leparkolt Ford Focust, ezért értesítette a rendőrséget. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, de annak reális lehetősége megvolt az ütközés erejére, a vezető lehetséges reakciójára figyelemmel. Mint kiderült, a Ford sofőrjének vérében az alkolholkoncentráció 2,24-2,31 ezrelék volt, ami közepes fokú ittasságot eredményezett.

A főügyészségi sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közlése szerint a Zalaegerszegi Járási Ügyészség cserbenhagyás és az ittas járművezetés miatt emelt vádat a személyautó vezetője ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában