Az elmúlt 24 órában történt

2023.02.02. 09:10

Autónak ütközött a biciklis Letenyén

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy súlyos sérüléssel, valamint hat anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

police.hu

Forrás: police.hu

Egy helyi férfi kerékpározott 2023. február 1-én 18 óra 30 perc körül Letenyén, a Kárpáti utcában a Platánfa utca felé. A biciklis feltehetőleg ittassága miatt áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol nekiütközött egy arra közlekedő személyautó visszapillantó tükrének. A kerékpáros a balesetben súlyosan megsérült.

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a biciklivel közlekedők figyelmét, arra, hogy annak ellenére, hogy a KRESZ nem tiltja a szeszes ital fogyasztását kerékpározás előtt, tilos kerékpározásra alkalmatlan állapotban biciklivel közlekedni! Az alkoholtűrő képesség egyénenként eltérő, de a közlekedési helyzetekre reagálást a legkisebb mérték is befolyásolja. Amennyiben valaki a biztonságos közlekedésre alkalmatlan állapotban ül kerékpárra (akár szeszes ital fogyasztása miatt), akkor szabálysértést követ el.

Forrás: police.hu

A szolgálatban lévő állomány az elmúlt 24 órában öt főt fogott el, akik közül négy személyt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A zalai járőrök nyolc főt állítottak elő, közülük hat személyt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés öt esetben történt – közölte a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában