Nyolc napon belül gyógyuló sérülések

2022.11.03. 12:11

Megpofozta a gyermekfelügyelő a kislányt, mert rosszalkodott, az ügyben nemrég született vádirat

Az 1979-ben született zalaegerszegi nő gyermekfelügyelőként dolgozott a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ zalaegerszegi gyermekotthonában.

Arany Gábor

Tavaly november 15-én kora este a gyermekotthon 4. számú csoportjában tevékenykedett, ennek a csoportnak volt tagja a hatéves kislány, aki társaival egész este nagyon eleven, hangos volt, rosszalkodtak.  A gyermekfelügyelő feszült, ideges lett, elmaradt a teendőivel, emiatt 20 óra körül segítséget kért a másik csoport gyermekfelügyelőjétől. Ekkor a hatéves kislány a fürdőszobában tartózkodott a testvérével, játszottak, fröcsköltek. Vizes lett az egyik, már lefürdetett és hálóruhába öltöztetett kisfiú pizsamája, aki a papucsáért ment vissza a fürdőbe. Az odaérkező gyermekfelügyelő bedobta a törölközőt a fürdőszobába a kislánynak és testvérének, majd a fröcskölés miatt megtépte a gyermek haját. Ez után a szobákhoz visszament, és kolléganője segítségével átöltöztette a kisfiút. Miután munkatársa visszament saját csoportjába, a gyermekfelügyelő belépett a kislány és testvére szobájába, és a már ágyban fekvő, a hajtépés miatt síró gyerek arcát és fülét megütötte. Kiment a szobából, bevágta ajtót maga mögött, a gyerekek pedig felkeltek és felkapcsolták a villanyt, hogy megnézzék, nem vérzik-e a kislány füle. A gyermekfelügyelő ezt észrevette, ismét bement hozzájuk, újra pofon ütötte a hatéves kislányt, akinek 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás és védekezésre képtelen személlyel szemben elkövetett testi sértés bűntette miatt emelt vádat a gyermekfelügyelő ellen, közölte dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában