Frissen Zalából

2022.02.16. 07:00

Kis híján agyonverték áldozatukat Keszthelyen, ítélet született az ügyben

Kis híján agyonverték áldozatukat, a támadókat nem jogerősen börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

Arany Gábor

Az egerszegi törvényszéken hétfőn tárgyalt büntetőügy eseményei 2019. szeptember 18-án este hat óra tájt zajlottak Keszthelyen egy Kárpát utcai házban. Itt tartózkodott ismerősénél a 38 éves T. Szilvia, amikor a szomszédból megjelent egy férfi, aki neheztelt rá, mert úgy tudta, hogy barátnőjét meglopta. Ezen tettlegességig fajuló vita kerekedett közöttük, majd a férfi hazament a szomszédba. A sérelmet T. Szilvia nem akarta megtorlás nélkül hagyni, és ehhez telefonon segítségül hívta unokatestvérét, a 48 éves, zalaszántói T. Józsefet.

T. József a 18 éves keszthelyi H. Benjáminnal és egy ismeretlenül maradt férfival érkezett a Kárpát utcába. Négyen a lakásában rátörtek a lopást számon kérő férfira, és nem törődve azzal, hogy ott van a barátnője is, agyba-főbe verték, ütötték, rúgták. A barátnő ijedtében kimenekült a lakásból s elbújt, a támadók pedig tovább verték a férfit, majd 10 perc múlva távoztak, hátrahagyva a földre került, vérző, eszméletlen embert. 

A barátnő visszatért a lakásba és értesítette a mentőket, akik a keszthelyi kórház sürgősségi osztályára szállították az eszméletlen sérültet, aki zúzódásokat, töréseket szenvedett el a fején és a testén. A sérülések súlyosnak, nyolc napon túl gyógyulónak minősültek, és közvetett életveszélyes állapotot eredményeztek. 

Az egerszegi törvényszék társtettesként elkövetett testi sértés miatt a többszörösen büntetett előéletű, és erőszakos bűncselekmények miatt is elmarasztalt T. Szilviát 3 év 6 hónap, két társát pedig 2-2 év börtönbüntetésre ítélte, és kötelezte őket 2,4 millió forint bűnügyi költség megfizetésére. Enyhítő körülményként értékelte a bíróság mindhármuk esetében az időmúlást, hogy a bántalmazott férfi megbocsátott támadóinak, jó viszonyban van velük és nem akarta a megbüntetésüket. 

Az ítélet nem jogerős, ellene a vádlottak és védőik fellebbeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában