A büntetővégzés jogerős

2022.02.11. 16:15

Így döntött a bíróság annak a sármelléki iskolaőrnek az ügyében, aki bántalmazott egy diákot

A Keszthelyi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a férfinak az ügyében, aki iskolaőrként bántalmazott egy tanulót.

Arany Gábor

Forrás: Képünk illusztráció / Heves Megyei Hírlap/Huszár Márk

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2021 májusában a sármelléki általános iskolában dolgozott iskolaőrként, s ebből adódóan közfeladatot ellátó személynek minősült. A férfi a munkaköre szerint rendvédelmi, bűnmegelőzési és rendfenntartási tevékenységet látott el, ami nem terjedt ki az iskola tanulóinak a fegyelmezésére. Ennek ellenére odament az intézmény udvarán sorakozó gyerekekhez és rászólt az egyik 5. osztályos tanulóra, hogy maradjon csendben. Az iskolaőr szerint a kiskorú a felszólítását nem vette tudomásul, ezért odalépett hozzá, a korláthoz nyomta, a nyakát megszorította és megfenyegette, hogy ha nem marad csendben akkor „úgy felpofozza, hogy kerítésig elszáll”. Majd elengedte a nyakát és közölte vele, hogy az oktatási idő végén, az iskola területén kívül úgy fel fogja pofozni, hogy „elbőgi magát”. Ezt követően a vádlott elhagyta a helyszínt. A kiskorú nyakán 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülés - bőrpír, zúzódás - keletkezett. 

 

A bíróság bántalmazás közfeladatot ellátó személy eljárásában bűntette miatt 140.000 Ft pénzbírságra ítélte a vádlottat, akinek a munkaviszonyát a munkáltató azóta meg is szüntette. 

 

A büntetővégzés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában