Frissen Zalából

2021.12.27. 13:00

Bántalmazta a diákot az iskolaőr Sármelléken

A fegyelmezést erőszakkal is nyomatékosította az iskolaőr, nemrég vádat emeltek az agresszív férfi ellen

Arany Gábor

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba által ismertetett történet szerint a sármelléki 58 éves férfit 2020. augusztus 1-től alkalmazták a falu iskolájában. A munkaköre rendvédelmi bűnmegelőzés és rendfenntartás volt, azonban ez nem terjedt ki az iskola tanulóinak fegyelmezésére, és e munkakörben testi kényszer alkalmazására.


A férfi 2021. május 27-én szolgálatban volt a sármelléki iskolában, délelőtt 11 órakor fegyelmezési szándékkal odament az iskola udvarán a szünet lejártával a tanórára bevonuláshoz felsorakozó 5. osztályos gyerekekhez, ahol rászólt egy fiúra, hogy maradjon csendben. Ezt követően az iskolaőr azonban úgy találta, miszerint felszólításának a gyermek nem tett eleget, ezért odalépett, a diákot a korláthoz nyomta, a nyakát megszorította és közölte vele „ha nem leszel csendben, te kis taknyos, akkor úgy felpofozlak, hogy kerítésig elszállsz”. Az iskolaőr ezt követően a gyerek nyakát elengedte, majd közölte vele „ha vége lesz az iskolának, az iskola területén kívül úgy fel foglak pofozni, hogy elbőgöd magad”. A tettlegeség, fenyegetés utána a férfi távozott. A bántalmazás következtében a diák a nyakán bőrpírt és zúzódást szenvedett, ennek gyógytartama nyolc napot nem haladta meg.


Az iskolaőr a nevelési, oktatási intézmény területén tevékenységének ellátása során közfeladatot ellátó személy, és tettére tekintettel a Keszthelyi Járási Ügyészség bántalmazás közfeladatot ellátó személy eljárásában bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában