Frissen Zalából

2021.12.06. 15:16

Loptak, majd másokat is bajba akartak keverni a zalai férfiak

A nemrég vádemelésig eljutott két ügy részleteit dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője ismertette.

Arany Gábor

Forrás: Shutterstock

E szerint az első ügyben vádlottá lett 20 éves letenyei fiatalember ellen lopás kísérlete miatt indult eljárás és ennek során ez év július 10-én a letenyei rendőrőrsön kihallgatták. Ekkor elismerte a betörést, ám azt mondta, hogy társa is volt, aki befeszítette az ablakot. Két héttel később került sor a szembesítésre az állítólagos társával, amikor a férfi fenntartotta állítását, de nem sokkal később megváltoztatta, és elmondta, nem az általa korábban megjelölt személy volt a társa, akit viszont már nem akart megnevezni, utána még a lopást is tagadta. A fiatalembert a lopás kísérlete miatt 100 ezer forint pénzbüntetésre ítélték, valótlan állításaira tekintettel pedig hamis vád bűntette miatt emeltek ellene vádat.

A másik ügyben egy 34 éves muraszemenyei férfi ellen indult nyomozás, mert ez év július 15-én a falujában bement egy József Attila utcai lakóházhoz és a verandáról horgászbotot lopott el. Ezt egyébként a tulajdonosa a tolvaj édesapjától vásárolta meg egy évvel korábban, az árát kifizette. A lopás miatt már másnap kihallgatták a fiatal férfit, aki azzal védekezett, hogy édesapja kettő horgászbotot adott el, de az egyik árával adós maradt a vevő, ezért ő azt visszavette. Kihallgatása után pedig elment a károsulthoz és megpróbálta rávenni, hogy ő is vallja azt, hogy tartozás fejében vitte vissza az egyik horgászbotot. A meglopott pecás erre nem volt hajlandó, a tolvaj ellen büntetőügyben hamis tanúzásra felhívás miatt is vádat emeltek.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában