Frissen Zalából

2021.07.20. 07:04

Kigyulladt a nagykanizsai „Citromsziget” – vizsgálatot indítanak mi okozta a tüzet (frissítve)

Vizsgálatot indítanak annak kiderítésére, hogy mi okozta Nagykanizsán kedd hajnalban azt a tüzet, ami miatt leégett a tetőzete egy egykori laktanyának – közölte kedden az MTI megkeresésére a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője.

Horváth-Balogh Attila, MTI

Fotó: Gergely Szilárd

Kedden hajnalban három-négyszáz négyzetméteren gyulladt ki az 1902-ben átadott József főherceg laktanya, vagy ahogy sokan ismerik, „Citromsziget” tetőszerkezete Nagykanizsán, a Dózsa György utcában. A városi, a zalakarosi és a letenyei hivatásos tűzoltók oltották a tüzet. A helyszínre ment a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is.

 

Az üggyel kapcsolatban Bangó Szilárd, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője elmonda az MTI-nek, hogy a Dózsa György utcában álló egykori laktanya évek óta lakatlan, a közművek ki voltak kötve, ezért is vizsgálják, hogy mi okozhatta a nagy területen pusztító tüzet.

A József főherceg laktanya fénykorában Forrás: nagykar.hu
Hajnalban kivonultak a tűzoltók Fotó: Gergely Szilárd

Az MTI korábbi információi szerint a több mint száz évvel ezelőtt laktanyának készült épületet az önkormányzat néhány évvel ezelőtt csaknem teljesen kiüríttette. A második világháború után komfort nélküli lakásokat alakítottak ki az épületkomplexumban, amit az egykori lakók kiköltöztetése óta hajléktalanok látogattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában