Frissen Zalából

2021.07.21. 16:00

Parkolj partnerként, szabályosan!

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság megosztotta tanácsait.

police.hu

Fotó: Shutterstock

A közúti forgalomban résztvevő járművek száma napról-napra emelkedik, így a közlekedők nem mindig találnak megfelelő parkolóhelyet közlekedési eszközeik részére. Szabálytalanul, az útkereszteződésben, gyalogos-átkelőhelyen megálló vagy a forgalomirányító fényjelző készléket eltakaró járművel könnyen balesetveszélyes szituációt idézhetnek elő, és sok bosszúságot okozhatnak a közlekedés többi résztvevőjének.

Alapvető szabály, hogy aki a közúti közlekedésben részt vesz, köteles a közúti jelzések rendelkezéseinek eleget tenni. Parkolásnál a KRESZ vonatkozó rendelkezésein túlmenően kötelesek a közlekedők figyelembe venni a jelzőtáblák utasításait és az útburkolati jeleket is.

Ha kialakított parkolóhelyen helyezik el a járművüket és a sofőr nem marad ott, akkor az már parkolásnak számít. Fontos, hogy ilyenkor is a felfestett útburkolati jeleknek megfelelően álljanak meg, mert egy szabálytalanul, több parkolóhelyen álló közlekedési eszköz indokolatlanul foglalja el a helyet a többi közlekedési partner elől.

Fotó: police.hu

A képeken látható járműszerelvény vezetője szabálytalanul, mozgáskorlátozottakat szállító járművek részére fenntartott várakozóhelyeket elfoglalva parkolt, vele szemben a zalaegerszegi rendőrök helyszíni bírságot szabtak ki.

Fogadják meg tanácsainkat, közlekedjenek partnerként az utakon! – olvasható a police.hu-n.

Kiemelt képünk illusztráció.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában