Frissen Zalából

2021.06.11. 07:00

Más útlevelével akarta igazolni magát egy orosz férfi Letenyénél

Más útlevelével akarta igazolni magát az orosz férfi, büntetőeljárás indult ellene.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

A nemrég vádemelésig jutott történetről dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője adott tájékoztatást. Mint ebből kitűnt, a vádlottá lett 41 éves orosz állampolgárságú férfi a barátnőjével nyaralni indult Horvátországba, és 2020. június 23-án éjfél előtt a letenyei autópálya-határátkelőhelyen kilépésre jelentkezett az általa vezetett szlovák honosságú BMW-vel. Személyazonosságának igazolására a határrendésznek a gépkocsi tulajdonosának, egy szlovák állampolgárnak a nevére kiállított és a járműben tartott szlovák útlevelet adott át. Saját úti okmányát ugyanis a bécsi tartózkodási helyén felejtette, és nem akart visszafordulni érte. Az intézkedő rendőr a férfi és az útlevélben lévő fénykép eltérései miatt a férfit ellenőrzés alá vonta, ekkor a ruházatából előkerült a személyi adatait tartalmazó, az Ausztriában kibocsátott tartózkodási engedély.

A kanizsai járási ügyészség más nevére szóló valódi közokiratot felhasználva elkövetett közokirat-hamisítás miatt emelt vádat a férfi ellen.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában