Frissen Zalából

2021.06.29. 10:38

A reszneki polgármestert fenyegette egy férfi

Évek óta tartó konfliktusból újabb büntetőeljárás lett, nemrég emeltek vádat az indulatain uralkodni nem tudó férfi ellen.

Arany Gábor

A megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Jánky Judit által ismertetett történet kezdete 2014-ig nyúlik vissza. A most 38 éves reszneki férfi és a falu polgármestere között megromlott a viszony, mert az önkormányzat döntése nyomán szabadidőpark létesült olyan területen, amit korábban a férfi és családja használt. A döntés után a férfi többször kifejezte nemtetszését a polgármester hivatali ténykedésével kapcsolatban, de oly módon, hogy kijelentéseire tekintettel rágalmazás miatt el is ítélték, ám ez sem tartotta vissza.

A most vádiratba foglaltak szerint 2019 őszén személygépkocsival haladt Resznek és Lendvajakabfa között, amikor észrevette az út szélén telefonáló polgármestert. Odament hozzá, megfenyegette, szidalmazta, majd amikor a polgármester az autójába ült, hogy elhajtson, megütötte az indulóban lévő gépkocsit. Ezt követően a férfi az elmúlt esztendőben több esetben autózott el a polgármester ház előtt , ilyenkor dudált, vagy betolatott a ház elé, hogy bosszantsa, megfélemlítse a faluvezetőt. Egy alkalommal, november 13-án Reszneken gépkocsival közlekedett, amikor észrevette az utcán beszélgető polgármestert, mire nagy sebességgel közelített hozzá, és csak az utolsó méteren fékezett le előtte, majd dudálva elhajtott. Még aznap megjelent a polgármester és felesége által működtetett boltban, és újra szóváltásba keveredett velük. Sérelmezte, hogy a szabadidőparkban futballozó gyerekek tönkreteszik a gyümölcsfáit, emiatt feljelentéssel fenyegetőzött. Próbálták őt a boltból kitessékelni, mire a feldühödött férfi belerúgott és -ütött a bejárati ajtó üvegébe, ami pókhálósan megrepedt.

A történtek miatt büntetőeljárás indult, és ebben ez év január 13-án tanúk szembesítését tartották a rendőrségen. Aznap reggel a férfi megjelent gépkocsival a polgármester házánál, kiabált, fenyegetőzött, Ennek hatására a polgármester rendőri segítséget kért és az egyenruhások kíséretében jelent meg a szembesítésen. E közben a férfi a rendőrség előterében várakozva is kiabált, ismételgette régi sérelmeit, és agresszivitása miatt többször rendre kellett utasítani.

A férfi ellen viselkedésére tekintettel zaklatás és garázdaság miatt emelt vádat a lenti járási ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában