Vádirat

2021.01.26. 09:40

Álparkolóőrök ellen emeltek vádat Zalában

Parkolóőrnek adták ki magukat, hogy pénzhez jussanak, az ügyben nemrég született vádirat.

Arany Gábor

A 40 éves holládi nő és 53 éves veszprémi élettársa 2019. április 24-én, szerdán délután Keszthelyre utazott, és a Balaton-parti Csík Ferenc sétánynál, a Hullám Szálló mögötti autóparkolónál próbált bevételre szert tenni. Ehhez parkolóőrnek adták ki magukat, sárga láthatósági mellényt vettek fel, és az érkező gépkocsik vezetőitől 480 forintot kértek a várakozás díjára. Tették ezt annak ellenére, hogy azon a szakaszon csak május 15-től szeptember 15-ig kell fizetni a parkolásért. Ezt néhány gépkocsivezető szóvá is tette nekik, mire ők azt állították, hogy a Balaton-parti rendezvényhez kapcsolódóan kell a várakozási díjat megfizetni. A trükkel csak néhány autóst sikerült becsapni. (Ebben az is közrejátszhatott, hogy pár héttel korábban, egy 32 éves férfi hasonló módon akart pénzhez jutni, ő a keszthelyi belvárosban szedett parkolási díjat. Tucatnyi alkalommal járt sikerrel, mígnem lebukott, és az esetnek híre ment a városban.)

A nő más alkalmakat is kihasznált a lopásra, ez történt 2019. augusztus 24-én hajnalban is. A keszthelyi vasútállomás épületénél várakozott és közben szóba elegyedett egy zalaapáti nővel, aki a padon ült, s mellette feküdt ittas barátnője. Mivel a zalaapáti nő kávét akart venni az automatánál, megkérte alkalmi beszélgetőtársát, hogy addig üljön az alvó barátnője mellé, s vigyázzon rá. A holládi nő kihasználva az alkalmat, ellopta az alvó ember iratokat és 5500 forintot rejtő pénztárcáját, majd távozott.

Ezt követően felbukkant Hévízen is; még ugyanazon a napon éjfél körül az autóbusz-állomásról indult vissza a Balaton-parti városba mégpedig taxival, ekkor már az élettársa társaságában, aki hátul foglalt helyett az autóban. A pár a keszthelyi vasútállomásra vitette magát. A nő útközben folyamatosan beszélt a sofőrhöz, az állította, hogy rosszul érzi magát, ezért többször is a gépkocsivezető felé dőlt. Ezzel azonban csak azt leplezte, hogy közben a sebváltó karja mögötti tárolóból ellopta a taxis a 55 ezer forintot érő mobiltelefonját. A készüléket a nő hazaérve Holládra másnap 10 ezer forintért eladta.

A feltárt tények alapján a keszthelyi járási ügyészség kifosztás, csalás, okirattal visszaélés, valamint lopás miatt emelt vádat a többszörös visszaesőnek minősülő férfi és nő ellen, közölte a megyei főügyészség sajtószóvivője dr. Pirger Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában