vádemelés

2020.12.24. 07:00

Szidalmazta a börtönőröket a keszthelyi nő

Szidalmazta a börtönőröket egy 45 éves keszthelyi nő, becsületsértés miatt vonják felelősségre; a vádiratba foglalt történetről dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője adott tájékoztatást.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

A nő a vádiratba foglaltak szerint 2020. február 18-án a megyeszékhelyi büntetés-végrehajtási intézet 2-es zárkájában tartózkodott letartóztatottként. Aznap reggel fél nyolc körül a zárkája ablakából kiabált át a másik zárkába, az ott fogva tartott férjének. Emiatt az udvaron tartózkodó büntetés-végrehajtási tiszt a nőt felszólította, hogy hagyja abba a kiabálást, amire a nő trágár módon válaszolt.

A viselkedése miatt kezdeményezett fegyelmi eljárás során a nő – amikor a fegyelmi lapját állították ki – az eljáró törzsőrmestert és a főtörzszászlóst minősítette obsz­cén szavakkal. Az asszony magatartásával rendvédelmi szerv tagjaival szemben, azok munkaköre ellátásával összefüggésben használt becsület csorbítására alkalmas kifejezéseket, ezért a zalaegerszegi járási ügyészség háromrendbeli becsületsértés vétsége miatt emelt vádat ellene.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában