félelmetes érzés volt

2020.12.28. 07:16

Földrengésre ébredt Nagykanizsa – frissítve

Reggel 6 óra 28 perckor földrengésre ébredt Nagykanizsa.

Benedek Bálint

Fotó: pixabay.com

9:30

A földrengés epicentruma 12 kilométerre volt Sziszektől (Sisak) és 51 kilométerre Zágrábtól, mintegy öt kilométeres mélységben – írja a hirado.hu. A városmagban megrongálódott a főváros jelképének számító katedrális, a horvát parlament és a kormány épülete, valamint több templom és a kulturális örökséghez tartozó építmény.

A földmozgást Zalán kívül Somogy és Baranya megyében is sokan észlelték. Magyarországon nem valószínű, hogy károk keletkeznek – tájékoztatott közleményében a Magyar Tudományos Akadémia Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma.

Íme, egy videó a rengésről:

Security camera captures " target="_blank">#earthquake #potres in Sisak, Croatia. pic.twitter.com/Uu38RQqkY1

— mike (@MambaMike13) " target="_blank">December 28, 2020

8:18

Néhány olvasónk jelezte, hogy fél órája apróbb utórengéseket is észlelt. Egyikük, a kanizsai Harsányi Viktória a Rózsa utca egyik tízemeletes épületének tetején él, s párjával érezték, hogy ismét megmozdult az ágy. A belvárosi Király utcában élő férfi pedig újabb morajlásra lett figyelmes.

7:16

Az internetről származó adatok szerint a horvátországi Petrinja területén, Zágráb mellett a Richter-skála szerinti 5,1-es erősségű földmozgást észleltek.

A Google térkép adatai szerint a dél-zalai várostól körülbelül 120 kilométerre történt a földmozgás. A kanizsaiak egymás után osztották meg a Facebookon az élményeiket. Volt, aki arról számolt be, hogy az emeletes házakban jobban lehetett érezni a földmozgást, megmozdultak az ágyak, kilengtek a csillárok és a szélcsengők is megszólaltak. Mások morajlást éreztek, de abban mindnyájan egyetértettek, hogy félelmetes érzés volt. Körülbelül 10-15 másodpercig tartott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában