kiugrottak a járművek elé

2020.11.13. 07:42

Két vadbaleset is történt a zalai utakon

Csütörtökön két vadbaleset helyszínén is intézkedtek a rendőrök.

police.hu

Fotó: police.hu

Egy férfi közlekedett személyautóval 2020. november 12-én 16 óra 25 perckor a 7416-os számú úton Csesztreg irányából Lenti felé, amikor a menetiránya szerinti jobb oldali füves területről egy őz futott ki elé az úttestre, amit fékezése ellenére elütött.

Fotó: police.hu

A 74-es számú főúton közlekedett tehergépkocsival egy csabrendeki lakos 21 óra 50 perckor Zalaegerszeg felől Nagykanizsa irányába, amikor egy szarvas ugrott ki az úttestre, melyet járműve bal elejével elütött.

Fotó: police.hu

Személyi sérülés egyik baleset során sem történt – közölte a police.hu.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét a vadbalesetek elkerülése érdekében:

A potenciálisan veszélyes útszakaszokon KRESZ-tábla figyelmezteti a járművezetőket. Ezeken az útszakaszokon különösen fontos a sebesség helyes megválasztása.

Ha hirtelen nagytestű vad kerül a járműve elé, akkor adjon hangjelzést, vészfékezzen, de ne rántsa félre a kormányt, mert annak súlyosabb következményei lehetnek, mint aminek elhárítására törekszik!

Ha egy vadat lát az úton vagy mellette, számítson többre is, általában az állatok csoportokba verődnek. A vadállatok kiszámíthatatlanul viselkednek, a mozdulatlanul álló vad hirtelen megugorhat és akár a jármű irányába is vágtatni kezdhet.

Ha mégis bekövetkezik a baleset, megállás után értesítse a rendőrséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában