Népszerű akció

2020.09.24. 16:45

Bikesafe: kerékpárokat regisztráltathattak Zalaegerszegen

Népszerűnek bizonyult csütörtökön is a kerékpár-tulajdonosok számára meghirdetett bikesafe-akció.

Arany Gábor

Kövesdiné Dely Erzsébet őrnagy(jobbra) és Császár Éva százados regisztrálja Varga Csaba (háttérben) kerékpárját

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztályának munkatársai ez alkalommal Zalaegerszegen a Platán sori Lidl áruház parkolójában várták az érdeklődőket.

Kövesdiné Dely Erzsébet őrnagy(jobbra) és Császár Éva százados regisztrálja Varga Csaba (háttérben) kerékpárját Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Egyikük, Varga Csaba feleségével érkezett, három kerékpárt hoztak regisztrálni. Mint mondta, túrázásra használják a kerékpárokat, őrizetlenül nem szokták hagyni, de óvatosságból fontosnak tartják bebiztosítani magukat, ha mégis lába kelne valamelyik biciklinek.

A 2014-ben útjára indított kezdeményezés lényege, hogy a regisztrált kerékpárok lényeges adatai, a róluk készítette fényképek biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető adatbázisba kerülnek. Ezek megkönnyítik a hatóságok munkáját, ha a kerékpár esetleg bűncselekmény miatt eltűnne. A nyilvántartási rendszer segítségével ugyanis beazonosíthatóvá válnak a kerékpárok és így nagyobb valószínűséggel kerülhetnek vissza tulajdonosaikhoz.

A bikesafe-ben 60 ezernél több kerékpárt regisztráltak, a rendőrség eddig 1419 esetben hívott le belőle adatot.

A legközelebb a bikesafe az egerszegi Dísz téren lesz elérhető jövő kedden, szeptember 29-én 14-18 óra között. Azt követően pedig október 3-án az olajipari múzeumnál 9-13 óra között, amikor a Közlekedik a család vetélkedőt rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában