Elvitte az indítókulcsot

2020.05.13. 09:41

Más autójával, ittasan vezetett egy férfi Hévízen

Egy 1991-ben született büntetett előéletű mosonmagyaróvári férfi 2020. január 11-én a délutáni órákban barátja társaságában, annak Hévíz, Sugár utcai lakóhelyén nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott.

Zala Megyei Főügyészség

Fotó: pixabay.com

Az esti órákban – miután barátja lefeküdt aludni – a bejárati ajtó melletti fogasról magához vette a barátja használatában, de a testvére tulajdonában álló Opel Astra típusú személygépkocsi indítókulcsát, mellyel kinyitotta a ház előtt leállított személygépkocsit. A terhelt a gépkocsiba beült, majd annak ellenére, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik, a járművel tulajdonosa, illetve használója tudta és engedélye nélkül, ittas állapotban közlekedett. A terhelt a személygépkocsival 20 óra 27 perckor Hévíz belterületén, a Széchenyi u. 7. szám előtt áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol bal külső visszapillantó tükrével érintőlegesen nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő Lexus személygépkocsi bal oldalának. A terhelt ittas állapotban tovább haladt Hévíz külterületén, a Hévízi úton Keszthely felé. A Hévízi út és a Napfény sor kereszteződése előtt áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, a bal oldalon lehajtott az úttestről és a meredek rézsűn lesodródva gépkocsi elejével a vízelvezető árok falának ütközött, majd tovább pördült és a gépkocsi jobb hátuljával is az árokpartnak ütközött és az úttestre közel merőlegesen állt meg. A baleset következtében a terhelt 8 napon túl gyógyuló, állkapocs-csonttörést szenvedett. A terhelt vérében a cselekmény elkövetésekor 1,36-1,54 ezrelék (enyhe-közepes fok) alkoholkoncentráció volt.

A Keszthelyi Járási Ügyészség a terhelt -mint többszörös visszaeső- ellen jármű önkényes elvételének bűntette és járművezetés ittas állapotban vétsége miatt emelt vádat – tájékoztatta portálunkat Dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában