Vádat emeltek

2020.02.14. 14:00

Törülközőszéfekből loptak a Balaton-parti strandokon

A strandokon őrizetlenül hagyott holmik megdézsmálásával jutott jövedelemhez az a büntetlen előéletű testvérpár, akik ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatója szerint a történtek idején 19 éves zalaszentgróti nő, valamint 23 éves nővére szerény anyagi körülmények között éltek, és 2018 nyarán jutottak arra az elhatározásra, hogy a strandokon őrizetlenül és „törülközőszéfekben” hagyott értékeket ellopva jutnak jövedelemhez.

Néhány a vád­iratban felsorolt esetekből: a testvérek 2018. augusztus 4-én kora délután Zalaegerszegről gépkocsival érkeztek a vonyarc­vashegyi Lido strandra úgy, mintha fürdeni jöttek volna. Eközben kifigyelték, amint a szomszédjukban a takaró alatt őrizetlenül maradt egy hátitáska. Egyikük odalépett, a takaró alól kiemelte a táskát, és saját nagy méretű bevásárlótáskájába rejtette. Ezután távoztak a strandról. Ekkor mobiltelefonokat, gépjármű-indítókulcsot, márkás szem­üveget zsákmányoltak. Egy héttel később újra megjelentek a strandon, ekkor törülközővel letakart és őrizetlenül hagyott táskával távoztak, amiben mobiltelefon, pénztárca, bankkártya, gépkocsi-indítókulcs lapult.

A következő nap délelőtt a balatongyöröki strandnál bukkantak fel. Az innen ellopott női táskában azonban csak ruhanemű és krém volt. Ezért innen átmentek Vonyarcvashegyre, és megint a Lidó strandon próbálkoztak. Az egyikük figyelte a strandolók mozgását, közben társa egy törülközővel „védett” táskát vett magához. Ez alkalommal is mobiltelefonok, karóra, gépkocsi-indítókulcs került hozzájuk. A következő bevetésre augusztus 17-én a fia­talabb testvér egyedül indult.

Az eddig bevált módszer szerint négy őrizetlenül hagyott táskát vett magához; karórát, ruhaneműket, lakáskulcsot zsákmányolt ekkor. Azokban a napokban az idősebb testvér is próbálkozott egyedül. Ő a keszthelyi városi strandon bukkant fel, ahol egy őrizetlenül hagyott mobiltelefont emelt el. A testvérpár a lopási sorozattal 810 ezer forintot meghaladó kárt okozott.

A két nő ellen a Keszthelyi Járási Ügyészség emelt vádat a lopás és más bűncselekmények miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában