Közös szolgálat Lentiben

2020.02.03. 13:26

Járőrszolgálat Lentiben a felelős állattartás jegyében

Az állatvédőkkel együtt járőröztek a zalai rendőrök Lentiben.

police.hu

Forrás: police.hu

Az Állatvédelmi Járőrszolgálat Zala Megyei Egyesülete és a Civil Állatvédők Zalai Egyesülete a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival közös járőrszolgálatot teljesített 2020. február 2-án Lentiben és környékén.

Fotó: police.hu

A szolgálat során megelőző jelleggel felhívták a figyelmet a felelős állattartásra. Egy esetben pedig fel is léptek, ahol közös megegyezéssel egy kutya gazdája önként lemondott állatáról az állat védelme és nevelési hiányának megelőzése érdekében. Az argentin dog a fajtamentőkhöz került.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy felelős állattartóként mindig az állat gazdájának a felelőssége, hogy biztosítsa a megfelelő körülményeket kedvence részére; ilyen például az állat mozgásigénye, melyet rendszeres futtatással le lehet vezetni, hiszen minden élőlénynek szüksége van az ideális, megfelelő életkörülményekre! Az állatok egészségének megőrzése és nevelése elsődleges szempont maradjon a kedvencek gazdáinak.

Mindig legyenek tekintettel arra, hogy az állat tartásakor és nevelésekor úgy járjanak el, hogy a felnőtt állat ne jelentsen veszélyt, vagy kockázatot emberre, valamint másik állatra!

Forrás: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában