Elrendelték a letartóztatásukat

2019.11.21. 18:10

Nyolc-nyolc év szabadságvesztésre ítélték a zalai amfetamingyártókat

Jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 8-8 év szabadságvesztést kapott az a két fiatal, huszonéves férfi, aki amfetamin házi előállítására rendezkedett be. Az ügyben csütörtökön hozott nem jogerős ítéletet dr. Gergye Tamás bíró az egerszegi törvényszéken.

Arany Gábor

Fotó: pixabay.com

A történet szálai tavaly tavaszra nyúlnak vissza, ekkor határozta el a zalaegerszegi H. Ákos és a szentpéterúri S. Dániel, hogy kábítószer eladásából tesz szert bevételre. Az egykor középiskolai iskolatársak közül H. Ákos volt, aki a főszerepet vitte a történetben.

Ő volt az, aki az internet ügynevezett sötét lapjairól beszerezte az amfetamingyártás technológiáját. Mielőtt ebbe belefogtak volna az ausztriai Linzben először 300 gramm marihuánát később 150 darab ecstasy tablettát vásároltak, majd értékesítették.

Mivel volt rá kereslet, elkezdődhetett a gyártás, amihez S. Dániel szentpéterúri otthonában rendezkedtek be. Tavaly május 3-áig 400 gramm amfetamint készítettek, és ennek nagyobb részét eladták. Azon a napon rendőrök megállították gépkocsijukat a 76-os főúton Kisbucsa határában, és ekkor marihuánát találtak náluk. A házkutatáskor a két férfi lakásaiból további marihuána, nagyobb mennyiségű amfetamin por került elő. Emellett H. Ákosnál lefoglaltak kétmillió forintot, több száz eurót. A két férfi a kábítószer eladásából minimum egymillió forint haszonra tett szert. A megtalált vegyi anyagokból a szakértő számítása alapján akár további több kiló amfetamint lehetett volna gyártani. A forgalmazás intenzitásra jellemző, hogy naponta százával bonyolították le a telefonhívásokat, számos alkalommal olyanokkal beszéltek, akiknek már volt büntetőügyük kábítószer miatt. A lebukás után H. Ákos részletes beismerő vallomást tett. S. Dániel tagadta a kábítószer-kereskedelemben való részvételét, de bizonyíthatóan közreműködött a drog értékesíthetővé tételében, de tény, legtöbbször az áruért H. Ákos egerszegi lakására mentek a vevők.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyész tudomásul vette, de vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek. Az ítélet másfél órás szóbeli indoklását követően elrendelte a bíró a két fiatalember letartóztatását, így börtönőrök kíséretében hagyták el a tárgyalótermet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában