Tiltott szereket árusított

2019.02.27. 07:00

Gázriasztófegyvert is találtak a nagykanizsai dílernél

Tiltott teljesítményfokozókat, illetve hazánkban nem engedélyezett potencianövelő szereket árusított az a nagykanizsai férfi, aki ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

A megyei főügyészség tájékoztatása szerint a 39 éves férfi 2014-től szerezte be ismeretlen forrásból a sportteljesítmény fokozására alkalmas anyagokat, és ezeket ismeretségi körében hirdette meg eladásra, illetve 2017 januárjától az általa működtetett weboldalon is. A vevőihez az injekciókat, tablettákat, ampullákat postai utánvéttel, illetve személyesen juttatta el. Az illegális termékekből nagyobb mennyiséget foglaltak le a rendőrök a férfi gépkocsijában, illetve a lakásán. A házkutatáskor előkerült egy lőfegyvernek minősülő légpuska is, amihez nem rendelkezett engedéllyel.

A házkutatáskor előkerült négy darab forgópisztoly is, amelyek nem voltak működőképesek és a férfi apja vásárolta korábban. Ezek lőfegyverdarabnak minősülnek, de tartásához az idősebb férfinak nem volt engedélye.

A főügyészség közlése szerint a 39 éves nagykanizsai férfi ellen az ügyészség egészségügyi termék hamisítása, teljesítményfokozó szerrel, valamint lőfegyverrel visszaélés, illetve zaklatás miatt emelt vádat. Utóbbit a tavaly július 14-én történtekre tekintettel. Aznap délután a férfi személyautójával az Erdész utcában úgy állt meg keresztben egy ABC-bolt előtt, hogy akadályozta a forgalmat. Emiatt az odaérkező Nissan Micra személygépkocsit vezető nő rádudált és villogtatott, majd miután szabaddá vált az útja, a városközpont felé elindult. A férfi azonban a nyomába eredt, ráelőzött és amikor a Nissan mellé ért, a nyitott jobb első ablakon keresztül fegyvert fogott rá, azt a látszatot keltve, hogy lőni fog. A Nissan vezetője azonnal a kanizsai rendőrkapitányságra hajtott és feljelentést tett. A férfi autójában a rend­őrök olyan, engedélyhez nem kötött gázriasztófegyvert foglaltak le, ami mérete és formája miatt alkalmas még az átlagnál nagyobb fegyverismerettel rendelkezők megtévesztésére, ezért közbiztonságra veszélyes eszköznek minősül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában