Vádat emeltek

2018.12.20. 07:00

Két férfi késsel fenyegetőzve „kért” cigarettát Keszthelyen

Késsel fenyegetőzve próbált cigarettát szerezni két férfi a keszthelyi vasútállomáson, a páros ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

Fotó: pixabay.com

A megyei főügyészség tájékoztatása szerint a 23 éves, büntetett előéletű férfi és 70 éves, korábban a törvénnyel még összeütközésbe nem került társa ez év május 2-ára virradó éjjel Keszthelyen, a Balaton-parti pavilonsoron mú­latta az időt. Sűrűn emelgették a poharat, majd hajnali fél három körül a vasútállomás nyitott utasváró részéhez mentek. Szerettek volna cigarettához jutni, ezért az egyik padon várakozó, szintén ittas állapotban lévő, számukra ismeretlen férfitól kértek, aki közölte, nincs nála cigaretta.

Erre a fiatalabb férfi a zsebéből elővette 22 centi hosszú és 13 centis pengéjű konyhakését, és azzal fenyegetőzve kijelentette: ha nem kap cigarettát, meg fogja szúrja a kérést elutasító férfit. Idős társa közben a követelésüknek nyomatékot adva a megtámadott férfi nyakát átkarolta és a padhoz próbálta szorítani, de sikertelenül, így áldozatuk kiszabadította magát, s mivel tovább már nem erőszakoskodtak vele, gyorsan maga mögött hagyta az állomást.

A fiatalabb férfi azonban továbbra sem tett le arról, hogy cigarettát szerezzen, ezért percekkel később az állomás külső várakozó területén lévő padon ülő férfihez lépett és tőle is cigarettát követelt. Szintén elutasító választ kapott, mire megint elővette a konyhakését, a padon ülő férfi mellkasa felé fordítva közölte, ha nem kap cigarettát, megszúrja. A megtámadott a fenyegetés beváltásától tartva jobbnak látta a szomszédos padon és a korláton átlépve a sínek felé elmenekülni, majd elhagyta a vasútállomást is, a páros pedig már nem eredt a nyomába.

A két férfi erőszakos fellépését többen észlelték, és értesítették a rendőrséget, így a támadókat még a vasútállomáson sikerült kézre keríteni.

A megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Jánky Judit közölte, hogy a két férfi ellen felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a keszthelyi járási ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában